Qi Gong
boeken
Startpagina
Deze Qi Gong boeken zijn rechtstreeks te koop via BOL, klik op de titel om het qi gong boek te bestellen.
Veel boeken zijn ook in het engels (vaak goedkoper) te verkrijgen, via Amazon, http://www.reiki-bookshop.com


Qi Gong voor beginners
Qi gong voor beginners<br>Steven Kuei
Qi gong voor beginners
Steven Kuei

Qi Gong is een traditioneel Chinees oefensysteem voor een optimale gezondheid, kracht en vitaliteit van lichaam en geest. Door de in dit boek besproken oefeningen wordt Qi aangemaakt, dat via twaalf meridianen door het lichaam circuleert. Verondersteld wordt dat ziekten hun oorsprong vinden in een verstoring van de stroming van deze Qi. Ook de acupunctuur sluit op deze visie aan. In het boek worden drie soorten oefeningen besproken, namelijk de externe lichaamsgerichte oefeningen, de interne op de geest gerichte oefeningen en de preventieve oefeningen. Bij al deze oefeningen speelt de ademhaling een belangrijke rol. Het boek geeft de ideeën van deze Chinese methode, alsook de oefeningen die vrijwel alle van een tekening zijn voorzien, helder weer.
 

meditatie in beweging voor de westerse mens
Chi-Neng Qi-Gong<br>P. van Walstijn
Chi-Neng Qi-Gong
P. van Walstijn, Roy Martina

Chi-Neng Qi-Gong komt uit China en vele meesters hebben hun leven aan het ontwikkelen en verfijnen van deze techniek gewijd. Chi of Qi betekent energie. Qong betekent meesterschap en Neng staat voor potentieel. Chi-Neng Qi-Gong staat voor het ontwikkelen van je eigen potentieel om jezelf te helen en daardoor ook anderen.

Chi-Neng Qi-Gong zorgt ervoor dat de energie door het hele lichaam gelijk verdeeld wordt. Door gebruik te maken van energie worden lichamelijke ziekten herstelt. Mensen die Chi-Neng Qi-Gong toepassen hebben een verhoogde weerstand tegen alle ziekten. De balans tussen lichaam en geest wordt geoptimaliseerd. Roy Martina en Patricia van Walstijn brengen deze methode nu naar Europa en geven seminars en cursussen in verschillende landen, waaronder Nederland. In dit schitterend geillustreerde boek worden de achtergronden van deze methode beschreven en wordt de oefening aan de hand van foto's duidelijk gemaakt. Deze oefening duurt 16 minuten en kan dagelijks gedaan worden. Het boek is zowel een foto boek als een werkboek waarin tevens veel achtergrond informatie over deze Chinese geneeskunst te vinden is.

Regelmatige oefening van deze simpele methode reinigt het lichaam van negatieve energie, stress en emoties. het is alsof de binnenkant van je lichaam een ontspannende massage krijgt.

Chi-Neng Qi-Gong verhoogt de weerstand en ondersteunt het immuunsysteem. Het heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel en verbetert de fysieke en emotionele staat. De simpele bewegingen die heel langzaam en tot in perfectie worden uitgevoerd zorgen ervoor dat de geest rustig wordt en kalmeren het zenuwstelsel.

De reden dat Chi-Neng zoveel resultaat heeft is door de unieke levensenergie stimulerende bewegingen, gecombineerd met langzame en diepe ademhaling, visualisatie en speciale affirmaties.

 

Falun Gong


Falun Gong
Hongzhi, L.


Falun Gong is niet alleen de benaming voor de bekende Chinese religieuze beweging, maar veeleer de aanduiding van de specifieke leer van de groep en van de daaruit voortvloeiende praktijken. In dit boek gaat het over de oerenergie Qi of Chi, universeel aanwezig. Deze moet in de mens versterkt worden; daardoor wordt het hemelse oog geopend, verkrijgt men kennis van hogere gebieden, wordt men krachtig en onoverwinnelijk en kan men zichzelf en anderen genezen. "Gong" staat voor de sterke uitstraling van deze energie, "Falun" is een soort energie-entiteit, die in dit alles werkzaam is en door de Meester aan de leerlingen bemiddeld wordt. Om dit alles te kunnen realiseren dient men met name een aantal oefeningen te doen - er worden er 63 beschreven.

 

Beter horen en zien met Qi Gong


Beter horen en zien met Qi Gong<br>Annie Classens
Beter horen en zien met Qi Gong

Annie Classens


Het Chinese Qi Gong-principe wordt in dit zelfhulpboek vooral toegepast op gehoor- en gezichtsstoornissen, en wordt in verband gebracht met de acupunctuur punten op het lichaam. Qi Gong betekent letterlijk 'werken met de levensadem' en is een van de vele benamingen voor de levensenergie. In het boek worden enkele gangbare begrippen zoals yin-yang en de vijf elementen uit de traditionale Chinese geneeskunde uitgelegd en gecombineerd met Westerse medische kennis over horen en zien. De Qi Gong-oefeningen doen onevenwichtigheid in het organisme blijken en herstellen de balans in het lichaam. Het boekje bestaat voornamelijk uit de beschrijving van oefeningen, compleet met uitleg van hoe en waarom. Een aardig overzichtelijk werkje met eenvoudig toe te passen praktische oefeningen. De schrijfster is een Duits natuurgeneeskundige en psychotherapeute, en geeft ook cursussen over bovenstaande materie. Geïllustreerd met tekeningen en zwart-witfoto's, die de oefeningen aanschouwelijk maken.

 

 
ga naar afdeling:
Reiki boeken
Spirituele boeken

Qi Gong boeken
Edelstenen en mineralen
Tai Chi
Meditatie boeken
Yoga boeken


De kunst van het geluk<br>Gert-Jan Kramer
De kunst van het geluk
Dalai Lama,Gert-Jan Kramer


Praktische t'ai chi<br>William C.C. Chen
Praktische t'ai chi
William C.C. Chen

De zeven spirituele wetten van succes<br>Deepak Chopra
De zeven spirituele wetten van succes
Deepak Chopra


Oceaan van wijsheid<br>Diemont, A.
Oceaan van wijsheid
Dalai Lama, Diemont, A.


Vijf Elementen Qi Gong
Lorenz, K.